top of page

Πράσινη Παράγκα Κισσάβου


Αύγουστος 2021


Φίλε ταξιδιώτη,


Είναι καλοκαίρι. Η καλύτερη εποχή του χρόνου. Εποχή για πιο χαλαρούς ρυθμούς, για ξεκούραση ή ακόμη και για εξορμήσεις. Σωστά, οι εξορμήσεις αναφέρονται σε μας! Καλός καιρός και θα τον αφήσουμε να περάσει έτσι; Αυτή τη περίοδο μας βρίσκετε στα βουνά! Κάπου χωμένοι στο βουνό του Κισσάβου και με βάση μας την Ανατολή Κισσάβου ( Πάτα εδώ για να διαβάσεις την εμπειρία μας από την Ανατολή ) ξεκινάμε για περιήγηση στο δάσος. Προορισμός μας η «Πράσινη Παράγκα Κισσάβου».


2 αυτοκίνητα, 6 άτομα. Γεμίζουμε προμήθειες και φεύγουμε! Παίρνουμε τη διαδρομή προς Μεγαλόβρυσο (10 χλμ. μακριά από την Ανατολή Κισσάβου) έτσι ώστε από εκείνη τη μεριά του Κισσάβου, να «πέσουμε» πιο κοντά στη θάλασσα. Μα εσύ μας είπες περιήγηση στο δάσος, τι θάλασσα γράφεις τώρα; Έχετε δίκιο, αλλά ο πιο κοντινός δρόμος δεν ήταν και ο πιο καλοφτιαγμένος, οπότε διαλέξαμε τη διαδρομή από θάλασσα, η οποία εμπεριείχε μικρό κομμάτι κακοφτιαγμένου δρόμου. Θα δούμε και θάλασσα και βουνό! 2 σε 1!


Μετά από περίπου 50 χλμ. διαδρομής, έχουμε φτάσει στο Κόκκινο Νερό. Αφήνουμε τη θάλασσα και κάνουμε την ανάβασή μας προς το Κίσσαβο, αυτή τη φορά από την ανατολική του πλευρά. Ξεκινήσαμε από τη νότια, κατεβήκαμε, φτάσαμε θάλασσα και ανεβαίνουμε από ανατολικά. Ο δρόμος είναι χωματόδρομος αλλά ευτυχώς διαχειρίσιμος.

Σιγά – σιγά πλησιάζουμε το προορισμό μας και κάποια στιγμή φάνηκε! Μέσα από τις φυλλωσιές των δέντρων φάνηκε η «Πράσινη Παράγκα». Η «Πράσινη Παράγκα» είναι ουσιαστικά ένα πέτρινο κτίσμα, όπου στον εξωτερικό χώρο διαθέτει πάγκους πικνίκ αλλά και υποδομές για BBQ και φούρνο! Αποτελεί ιδιοκτησία του δασαρχείου, αλλά οι πεζοπόροι μπορούν να αξιοποιήσουν τον εξωτερικό χώρο, σεβόμενοι πάντα το μέρος και το δάσος.

Επίσης, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων υπάρχει και μια πηγή, η οποία φυσικά διαδραματίζει καίριο ρόλο, αφού προσφέρει δροσιά και άπλετο καθαρό νερό στους περαστικούς. Εμείς, εκτός από το να ξεδιψάσουμε, την αξιοποιήσαμε και σαν αυτοσχέδιο ψυγείο, αφού το παγωμένο νερό που έτρεχε από μέσα της, κρατούσε σε ιδανική θερμοκρασία τα ποτά μας! Ποτά ακούμε Λευτέρη, έχουμε παρτάκι; Παρτάκι δεν έχουμε, έχουμε όμως ψηστήρι! Μαζί μας φέραμε προμήθειες, τις οποίες θα απολαύσουμε κάτω από τα δέντρα!


Λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από αρκετό φαγητό και γεμάτοι από την ηρεμία που προσφέρει απλόχερα το δάσος, είπαμε να κάνουμε μια μικρή βόλτα με τα πόδια. Γύρω μας βλέπουμε κομμένους και όμορφα στοιβαγμένους τεράστιους κορμούς δέντρων! Στο Κίσσαβο είναι πολύ έντονη η υλοτομία, κάτι το οποίο καταλαβαίνεις αμέσως, οδηγώντας μέσα στους χωματόδρομους του βουνού. Σήμα μηδέν. Δε πειράζει όμως. Δεν ήρθαμε για να είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τους άλλους. Ήρθαμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε λίγες στιγμές ησυχίας, απόλυτης ησυχίας!


Και έτσι η μέρα φτάνει στο τέλος της. Εμείς σας αποχαιρετούμε από τον όμορφο Κίσσαβο. Με απλωμένο το χάρτη στο σκονισμένο και πασπαλισμένο, με χώμα ,παρμπρίζ του αυτοκινήτου, αναζητούμε τον επόμενο προορισμό!


Προτείνετέ μας προορισμούς στην ιστοσελίδα μας!

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε τη πρότασή σας!


Όρεξη για ταξίδια. Καλή παρέα. Ένα κρυφό μέρος της Ελλάδας.


Τόσο απλά. Τόσο όμορφα.


Μέχρι το επόμενο ταξίδι, να είστε όλοι καλά!



TRAVEL TIPS


· Αν έχετε κάποιον γνωστό, που να ξέρει τη κατάσταση του δρόμου, ρωτήστε τον γιατί έχει μεγάλη σημασία.

· Ο πιο ασφαλής αλλά ταυτόχρονα και ο πιο μακρύς δρόμος είναι από τη θάλασσα, όπου στο ύψος τoy Κόκκινου Νερού θα ανηφορίσετε προς το Κίσσαβο. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσετε, αν επιθυμείτε να πάτε στο καταρράκτη της Καλυψώς.

· Μεγάλη σημασία έχει και το αυτοκίνητο που θα επιλέξετε. Αν έχετε τη δυνατότητα χρήσης ενός jeep, ή κάποιου οχήματος με 4x4, θα ήταν μια καλή και ασφαλής επιλογή!



Δείτε αναλυτικά όλη την εμπειρία μας στο YouTube! Ευχαριστούμε!


Με εκτίμηση

Λευτέρης

38 Προβολές0 Σχόλια

Comentarios


bottom of page